Επίσκεψη μαθητών/ -τριών στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Επίσκεψη μαθητών/ -τριών στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Η γενιά του αύριο παλεύει για τα ιδανικά και τους στόχους της, ξεκινώντας από τη δημιουργία ισχυρών προσωπικών δεσμών, ταλαντευόμενη μεταξύ της ψηφιακής ζωής και της κοινωνικής πίεσης, της μυθοπλασίας και των αληθινών γεγονότων.

Αυτά τα θέματα διαπραγματεύονταν, με δημιουργικό τρόπο και σε μορφή ντοκιμαντέρ, οι πέντε ταινίες μικρού μήκους από την Ισπανία, τον Καναδά, την Γαλλία και τις ΗΠΑ που προβλήθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου 2023 στο πλαίσιο του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. 63 μαθήτριες και μαθητές των τμημάτων 9b, 9d και 9e της DSA γέλασαν με τις δημόσιες απόπειρες για φλερτ στην ταινία «The Right Words», έμειναν έκπληκτοι/ -ες με την νεαρή προγραμματίστρια στην ταινία «Generation Impact: The Coder» και έκλαψαν με την Margot και την «Margot’s Sister».

Μετά την προβολή των ταινιών οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με την υπεύθυνη της διοργάνωσης, κ. Ευγενία Δελιαλή, για αυτά και αλλά θέματα, όπως είναι οι ρόλοι των φύλων, η αποδοχή της διαφορετικότητας και οι ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Media gallery