Πρώτη θέση για την ομάδα του Λυκείου και τρίτη θέση για την ομάδα του Γυμνασίου στους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης του Κολλεγίου Pierce

Πρώτη θέση για την ομάδα του Λυκείου και τρίτη θέση για την ομάδα του Γυμνασίου στους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης του Κολλεγίου Pierce

Μια ακόμη εξαιρετική διάκριση του Ομίλου Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας, τόσο για την ομάδα του Λυκείου μας, όσο και για την ομάδα του Γυμνασίου μας στους διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Κολλεγίου Pierce - The American College of Greece, από την Παρασκευή 08.03.2024 έως και την Κυριακή 10.03.2024 και στους οποίους συμμετείχαν συνολικά 54 δημόσια πρότυπα και πειραματικά αλλά και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας!

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Λυκείου μας κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 28 δημόσια και ιδιωτικά Λύκεια της Ελλάδας.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, παραθέτοντας επιχειρήματα υπέρ ή κατά της θέσης, ανάλογα με την κλήρωση της ομάδας, ήταν τα ακόλουθα:

Α΄ Γύρος: Ο εθελοντισμός δε συμβάλλει στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

Β΄ Γύρος:  Για τις πολεμικές συγκρούσεις υπεύθυνοι είναι οι πολίτες.

Γ΄ Γύρος: Οι πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να καταργηθούν.

Ημιτελικός αγώνας: Η κουλτούρα της ακύρωσης (cancel culture) είναι μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού.

Τελικός αγώνας: Η εμπορευματοποίηση καταστρέφει τον αθλητισμό.  

Η αγωνιστική ομάδα του Λυκείου μας αποτελείται από τους μαθητές Καραολάνη Ιάσονα (12e), Καραπέτσα Νεκταρία (12d), Σταματόπουλο Αλέξιο (12e), Παπαμιχαήλ Ιωάννα (12c) και Ερνστ Ίωνα (10b).

Στους ίδιους αγώνες η ομάδα του Γυμνασίου μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη, νικώντας και στους τρεις αγώνες που διαγωνίστηκε και εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία ανάμεσα σε 26 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, περνώντας στους Ημιτελικούς, στους οποίους κατέλαβε, τελικά, την τρίτη θέση.

Τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι ομάδες, παραθέτοντας επιχειρήματα υπέρ ή κατά της θέσης, ανάλογα με την κλήρωση τους, ήταν τα ακόλουθα:

Α΄ Γύρος: Η βαθμολογία στα Γυμνάσια πρέπει να καταργηθεί.

Β΄ Γύρος: Η έκφραση γνώμης στο διαδίκτυο πρέπει να γίνεται επώνυμα.

Γ΄ Γύρος: Το σχολείο πρέπει να τιμωρεί τους μαθητές για παραβάσεις εκτός σχολικού χώρου.

Ημιτελικός αγώνας: Η λειτουργία των ιδιωτικών, μη κρατικών Πανεπιστημίων πρέπει να επιτραπεί.

Τελικός αγώνας: Πρέπει να υπακούμε σε άδικους νόμους.

Η αγωνιστική ομάδα του Γυμνασίου μας, αποτελείται από τις μαθήτριες μας Μαραγκάκη Ευαγγελία (9d), Παπαοικονόμου Ιωάννα (9c), Παπατριανταφύλλου Ευαγγελία (9c), Χρηστίδου Ευφροσύνη (8d), Mαρία Ιωάννα Σκούρου (8d) και τον μαθητή μας Σταματόπουλο Νικήτα (8c).

Μια ακόμη σημαντική διάκριση για τους μαθητές/ -τριές μας που ανέβηκαν στο βήμα: ανάμεσα σε 150 περίπου ομιλητές και ομιλήτριες Λυκείου και σε 130 ομιλητές και ομιλήτριες Γυμνασίου οι μαθητές και οι μαθήτριές μας  κατέλαβαν τις ακόλουθες θέσεις:  

Λύκειο: ο μαθητής Καραολάνης Ιάσονας (12e) κατέλαβε την 1η θέση και ο μαθητής Σταματόπουλος Αλέξιος (12e) την 9η θέση στην κατάταξη των ομιλητών/ -τριών.

Γυμνάσιο: η μαθήτρια Παπαοικονόμου Ιωάννα (9c) κατέλαβε την 1η θέση, η μαθήτρια Παπατριανταφύλλου Ευαγγελία (9c) την 8η θέση και η μαθήτρια Μαραγκάκη Ευαγγελία (9d) τη 12η θέση.

Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι και χαρούμενοι όχι μόνο για τις εξαιρετικές διακρίσεις των μαθητών και των μαθητριών του Ομίλου μας αλλά κυρίως για το σύνολο των αξιολογήσεων που μας μετέφεραν οι έμπειροι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που άκουσαν και έκριναν τα παιδιά μας κατά τη διάρκεια των τριών ημερών. Αναφέρθηκαν στην εξαιρετική παρουσία τους, στον δομημένο λόγο τους, στις εύστοχες αντικρούσεις τους, στο ομαδικό τους πνεύμα, στην τεκμηριωμένη σκέψη τους και ιδιαιτέρως στο ήθος με το οποίο διαγωνίζονται, σεβόμενοι/ -ες πάντα την αντίπαλη ομάδα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας! Μας κάνετε πραγματικά περήφανους και μας συγκινείτε, συνεχίζοντας επάξια τη μακραίωνη παράδοση της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στις διακρίσεις και τις επιτυχίες της στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας.