Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics, Βερολίνο 2023 - Η Γερμανική Σχολή Αθηνών φιλοξενεί την Τελετή Παράδοσης της «Φλόγας της Ελπίδας» στη διοργανώτρια χώρα Γερμανία

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics, Βερολίνο 2023 - Η Γερμανική Σχολή Αθηνών φιλοξενεί την Τελετή Παράδοσης της «Φλόγας της Ελπίδας» στη διοργανώτρια χώρα Γερμανία

Στις 7 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα στην Αθήνα η τελετή αφής της Φλόγας των Special Olympics, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Σακελλαροπούλου. Στη συγκινητική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες, στελέχη του Special Olympics Law Enforcement Torch Run®, μέλη των Special Olympics, καθώς και πολυάριθμοι καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, της διπλωματίας αλλά και από την κοινωνία των πολιτών.

Στη συνέχεια, μια ομάδα 64 δρομέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, μικρότερες ομάδες δρομέων δυο ακόμα σχολείων της Αθήνας, καθώς και η ομάδα δρομέων της Γερμανικής Πρεσβείας συνόδευσαν τους λαμπαδηδρόμους σε μια διαδρομή 12 σταθμών μέσα από την πόλη μέχρι τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στις εγκαταστάσεις αυτές, ένα ενθουσιώδες κοινό και περισσότεροι/ -ες από 500 μαθητές/ -ήτριες υποδέχτηκαν τις αθλήτριες και τους αθλητές με ένα μεγάλο χειροκρότημα.

Σε μία εορταστική τελετή οι δύο οικοδεσπότες, ο Γερμανός Πρέσβης, κ. Ernst Reichel και η Διευθύντρια της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, κ. Annedore Dierker, καθώς και ο Πρέσβης, Διονύσιος Κοδέλλας (Πρόεδρος των Special Olympics Hellas), ο κ. David Evangelista (Πρόεδρος των Special Olympics Europe and Εurasia), ο κ. Sven Albrecht (Διευθύνων Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics Βερολίνο 2023), ο κοινοβουλευτικός Υφυπουργός, κ. Mahmut Özdemir και η υφυπουργός Αθλητισμού του Βερολίνου, Δρ Böcker-Giannini απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Ο Γερμανός Πρέσβης, κ. Reichel, τόνισε σχετικά με τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Βερολίνο 2023:

«Ειδικά σε αυτούς τους αγώνες υπάρχουν μόνο νικήτριες και νικητές. Οι μεγαλύτεροι νικητές είναι η συμπερίληψη και η κοινωνική συμμετοχή!»

Η Διευθύντρια της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, κ. Annedore Dierker, επεσήμανε στον χαιρετισμό της:

«Η μετάδοση των βασικών αξιών της υπευθυνότητας, της ποικιλομορφίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης είναι πρωταρχικής σημασίας στη DSA. Εκπαιδεύουμε και συνοδεύουμε τα περισσότερα από 1.000 παιδιά μας από το Προνηπιακό τμήμα έως τη 12η τάξη, έτσι ώστε όλα τους να συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας.»

Στη συνέχεια ο Γερμανός Πρέσβης παρέλαβε εξ ονόματος της φετινής διοργανώτριας χώρας, της Γερμανίας, τη «Φλόγα της Ελπίδας» από τις αθλήτριες των Special Olympics, Βάσω Κατσούδη (Ελλάδα) και Natascha Wermelskirchen (Γερμανία). Στις 8 Ιουνίου 2023 η φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της προς τη Γερμανία.

Για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της DSA, η οποία είχε τη δυνατότητα να ζήσει από κοντά αυτήν την κορυφαία διοργάνωση στον στίβο της Σχολής, αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή η συμβολή της, έστω και μικρή, στη διαμόρφωση της ιστορίας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2023.

 

Λίγα λόγια για τα Special Olympics:

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση συμπερίληψης σε όλο τον κόσμο. Χιλιάδες αθλήτριες και αθλητές με διανοητικές και πολλαπλές αναπηρίες αγωνίζονται σε 26 αθλήματα.

Από τις 17 έως τις 25 Ιουνίου 2023 οι 16οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Η γερμανική πρωτεύουσα προσμένει με χαρά αυτή τη διεθνή, πολύχρωμη γιορτή του αθλητισμού, η οποία αποβλέπει και συμβάλλει στη μεγαλύτερη αποδοχή και κοινωνική συμμετοχή των ατόμων με νοητική αναπηρία.