Ο συγγραφέας εφηβικών βιβλίων Benedict Mirow στη DSA

Ο συγγραφέας εφηβικών βιβλίων Benedict Mirow στη DSA

Την Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2013, ο Τομέας Γερμανικών υποδέχτηκε στη DSA τον συγγραφέα βιβλίων για εφήβους και σκηνοθέτη Benedict Mirow, ο οποίος διάβασε στις τάξεις 5 και 6 αποσπάσματα από το δικό του μυθιστόρημα φαντασίας «Die Chroniken von Mistle End – der Greif erwacht» («Τα χρονικά του Mistle End - η αφύπνιση του γρύπα»). Για εξήντα (60) λεπτά, τα παιδιά αφουγκράστηκαν συνεπαρμένα και απορροφημένα την ανάγνωση του κ. Mirow και έζησαν την αρχή της ιστορίας του πρωταγωνιστή Cedrik και των φίλων του, από τη μετακόμιση στη Σκωτία μέχρι τη διαπίστωση ότι μια μαγική δύναμη κρύβεται στον Cedrik! Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, άκουγαν με προσοχή και στο τέλος χειροκρότησαν με ενθουσιασμό. Στη συνέχεια είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις ερωτήσεις τους, οι οποίες ομολογουμένως ήταν πολλές, για τη συνέχεια της ιστορίας: Από πού προέρχεται η μαγική δύναμη του Cedrik; Θα περάσει τις δοκιμασίες; Γνώρισε τη μητέρα του, την οποία νόμιζε νεκρή;

Ο κ. Mirow απόλαυσε την αλληλεπίδραση με τα παιδιά και στη συνέχεια μάς χάρισε τα ακουστικά έργα για τους τρεις πρώτους τόμους της σειράς των βιβλίων του.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη περίμενε τα παιδιά στο τέλος, όταν ο συγγραφέας υπέγραψε υπέροχες κάρτες βιβλίων για τα παιδιά, τα ρώτησε για τις εμπειρίες της ζωής τους, αφιερώνοντάς τους πολύ χρόνο, μέχρι που πολλοί μαθητές και πολλές μαθήτριες έφυγαν από την αίθουσα εκδηλώσεων με λαμπερά μάτια. Ένα καθ' όλα επιτυχημένο πρωινό!

Media gallery