Επίσκεψη της τάξης 9e στον χώρο Love Without Borders - Πινακοθήκη στην Κυψέλη

Επίσκεψη της τάξης 9e στον χώρο Love Without Borders - Πινακοθήκη στην Κυψέλη

Αφορμή για την εκπαιδευτική δράση αποτέλεσε η ανάγνωση του βιβλίου Refugee (Alan Gratz) στο μάθημα των Αγγλικών και η ενασχόληση των μαθητών και των μαθητριών της τάξης 9e με την κατάσταση των προσφύγων. Η επίσκεψη της τάξης 9e πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στη νεοϊδρυθείσα γκαλερί τέχνης της ΜΚΟ Love Without Borders - For Refugees in Need. Αρχικά, η ιδρύτρια της ΜΚΟ, κα Kayra Martinez, μας μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται η οργάνωση από το 2015, ως προς την εθελοντική βοήθεια προς τους πρόσφυγες. Η οργάνωση αυτή υποστηρίζει τους πρόσφυγες, χρησιμοποιώντας δωρεές, για να εξασφαλίσει ότι οι οικογένειες έχουν στέγη πάνω από το κεφάλι τους και τους παρέχονται τα βασικά αγαθά.

Επιπλέον, η οργάνωση «Αγάπη Χωρίς Σύνορα» προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω της τέχνης, να νιώσουν χαρά αλλά και να κερδίσουν ένα χρηματικό ποσό. Η Kayra Martinez επιμελείται, ώστε τα έργα τέχνης να ταξιδεύουν και να εκτίθενται σε όλο τον κόσμο, ενώ η ίδια ενημερώνει σχολεία, πανεπιστήμια και συλλόγους για την κατάσταση των προσφύγων. Η δράση της έχει αναφερθεί και στην τηλεόραση. Οι πίνακες μπορούν να αγοραστούν και το σύνολο των χρημάτων διατίθεται στους καλλιτέχνες.

Επίσης, δόθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής η δυνατότητα υποστήριξης της οργάνωσης, συμμετέχοντας σε ένα εργαστήριο για παιδιά, ενώ έλαβαν μέρος και σε συζήτηση και προσέφεραν παιχνίδια, τα οποία έκαναν τα παιδιά χαρούμενα.

Η επίσκεψη των μαθητών/ μαθητριών στον χώρο αυτό τους προσέφερε πολλές εμπειρίες και τους έθεσε ποικίλα θέματα για σκέψη και προβληματισμό.  

Media gallery