Επίσκεψη εθελοντριών από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ραφήνας

Επίσκεψη εθελοντριών από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς Ραφήνας

Δύο εθελόντριες από το καταφύγιο ζώων της Ραφήνας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 01.02.2023 τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος 7b.

Kατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, οι μαθητές/-τριες συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό μέσα από την πώληση βαφλών, το οποίο θέλησαν να χρησιμοποιήσουν για έναν καλό σκοπό. Αποφάσισαν, τελικά, να στηρίξουν το καταφύγιο ζώων Ραφήνας και για τον λόγο αυτό προσκάλεσαν την κ. Ηλία Παπαγεωργίου και την κ. Άννα Βάλβη στο σχολείο, για να μιλήσουν στους μαθητές/-τριες για το έργο τους.

Μέσα από τη συζήτηση, έγινε σαφές ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο καταφύγιο ζώων εργάζονται εθελοντικά και ότι η λειτουργία του χώρου εξαρτάται από τις δωρεές και τις εισφορές των φιλόζωων. Παράλληλα, οι μαθητές/ -τριες κατανόησαν πόσο σημαντικό είναι το έργο των βοηθών για την ευζωία των αδέσποτων ζώων στην Αττική. Εκτός από τη στείρωση των αδέσποτων σκύλων και γατών, οι εθελοντές/ -όντριες φροντίζουν τραυματισμένα ή εγκαταλελειμμένα ζώα και αναζητούν για αυτά ένα νέο σπίτι.

Οι μαθητές/ -τριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σκύλο Όντι, ο οποίος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε. Οι φιλόζωοι φροντίζουν επί του παρόντος τον μερικώς παράλυτο σκύλο με μέτρα αποκατάστασης και συγκεντρώνουν δωρεές για την απόκτηση ενός αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο θα μπορέσει να δώσει στον Όντι ξανά κάποια κινητικότητα. Η μοίρα του μικρού Όντι συγκίνησε τόσο πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε αποφάσισαν να δωρίσουν στο καταφύγιο ζώων όλο το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν για την απόκτηση του αναπηρικού αμαξιδίου.

Αυτή η συνάντηση ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες/ τις συμμετέχουσες, η οποία θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη τους.

Media gallery