Δράση εξωραϊσμού της DSA

Δράση εξωραϊσμού της DSA

Στις 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη DSA δράση εξωραϊσμού στις τάξεις 5 έως 10, στο πλαίσιο της έναρξης ενός νέου ημερολογιακού έτους. Με το σύνθημα «Ομορφαίνουμε το σχολείο» οι αίθουσες διδασκαλίας καθαρίστηκαν και αναδιοργανώθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Στόχος της δράσης είναι να γίνει το σχολείο ένας πιο φιλικό προς τους μαθητές/ τις μαθήτριες χώρος μάθησης και να δοθεί χώρος στα παιδιά για δημιουργική συμμετοχή σε αυτήν τη διαδικασία. Η γνώση ότι μια ευχάριστη ατμόσφαιρα δημιουργεί και ένα ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον ήταν, επίσης, ένα σημαντικό κίνητρο για εμάς. 

Για τον λόγο αυτό, η σχολική κοινωνική υπηρεσία διέθεσε σε κάθε τμήμα ένα πακέτο καθαρισμού και τα απαραίτητα υλικά, τα οποία παρέμειναν στην αίθουσα και μετά το πέρας αυτής της δράσης.

Από τότε, οι αίθουσες των μαθητών/ -τριών απέκτησαν νέα αίγλη, αφού εμπλουτίστηκαν με νέα φυτά, αφίσες, αλυσίδες φωτισμού και γωνιές ανάγνωσης αλλά και με καλόγηρους και πατάκια στην είσοδο των αιθουσών. Η δημιουργικότητα των παιδιών ήταν μεγάλη, καθώς είχαν ελευθερία ως προς τη διαμόρφωση των χώρων. 

Η μεγάλη δραστηριοποίηση και πρωτοβουλία των μαθητών/ -τριών μας, φυσικά, επιβραβεύτηκε. Μια επιτροπή, αποτελούμενη από τη διεύθυνση της Σχολής, τη σχολική κοινωνική υπηρεσία και τους εκπρόσωπους των μαθητών/ -τριών βράβευσε τις τρεις πιο όμορφες αίθουσες διδασκαλίας.

Χάρη στην μεγάλη προσπάθεια, την οποία κατέβαλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, απονεμήθηκαν μάλιστα και τρία ειδικά βραβεία για την πιο καινοτόμο αίθουσα, την πιο καθαρή/ τακτοποιημένη αίθουσα και την αίθουσα που διαμορφώθηκε με γνώμονα την ομαδική συνεργασία σε κάθε τμήμα.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν περιλάμβαναν δωρεάν είσοδο σε κινηματογραφική προβολή για όλο το τμήμα, την παραγγελία πίτσας στο σχολείο και περίπατο, για να φάνε οι μαθητές/ -τριες του τμήματος μαζί παγωτό.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη δραστηριοποίησή τους και το δημιουργικό τους έργο και συγχαίρουμε τα τμήματα 7a, 10a, 6c, καθώς και για τα ειδικά βραβεία τα τμήματα 9d, 6a και 6b.

Με χαρά αναμένουμε τις επόμενες ημέρες εξωραϊσμού στη DSA.

Media gallery