Δίπλωμα Ναυαγοσωστικής «ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ» επιπέδου (SILVER) της Γερμανικής Ναυαγοσωστικής Εταιρείας DLRG σε δώδεκα (12) μέλη του προσωπικού της DSA

Δίπλωμα Ναυαγοσωστικής «ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ» επιπέδου (SILVER) της Γερμανικής Ναυαγοσωστικής Εταιρείας DLRG σε δώδεκα (12) μέλη του προσωπικού της DSA

Με ιδιαίτερη δέσμευση και αφοσίωση στην ασφάλεια των μαθητών/ -τριών μας, ένδεκα (11) εκπαιδευτικοί και η νοσηλεύτρια της Σχολής μας απέκτησαν το δίπλωμα Ναυαγοσωστικής «ΑΣΗΜΕΝΙΟΥ» επιπέδου (SILVER), μετά από πολλές εβδομάδας εντατικής προπόνησης.

Στις εξετάσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 25 Μαΐου 2014, οι υποψήφιοι/ -ες εξετάστηκαν στην ικανότητα κολύμβησης και κατάδυσης, στη γνώση διαφόρων τεχνικών διάσωσης και απεγκλωβισμού και στις θεωρητικές τους γνώσεις σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και τη διάσωση στο νερό. Το επιστέγασμα της εξέτασης ήταν η λεγόμενη συνδυαστική άσκηση, η οποία απαιτούσε την εφαρμογή όλων των δεξιοτήτων που είχαν διδαχθεί.

Οι δύο εξεταστές από την τοπική ένωση της Γερμανικής Ναυαγοσωστικής Εταιρείας DLRG της περιοχής Enger-Spenge, ο κ. Heiko Burghardt και ο κ. Thilo Siewert, εξεπλάγησαν ευχάριστα από την «πολύχρωμη» ομάδα μας, αναφέροντας -μισό επιδοκιμαστικά και μισό αστειευόμενοι- ότι δεν χρειάστηκε να δείξουν επιείκεια κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Οι κολυμβητές/ -ήτριες όφειλαν την πολύ καλή προετοιμασία τους στην καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της DSA, κα Δανάη Σίμου, η οποία, αν και έχει συνταξιοδοτηθεί, είναι πάντοτε συνάδελφός μας και ως εξαιρετική προπονήτρια είχε προετοιμάσει επαρκώς όλους τους εξεταζόμενους/ τις εξεταζόμενες, για να είναι σε θέση να επιτύχουν στη διαδικασία των εξετάσεων.

Με αυτήν την καινούργια πιστοποίηση, οι καθηγητές/ -ήτριές μας είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι/ -ες, για να ενεργούν γρήγορα και επαγγελματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να εξασφαλίζουν κατά συνέπεια την ασφαλή κολύμβηση στην εσωτερική πισίνα του σχολείου ή στις διάφορες σχολικές εκδρομές. 

Στο τέλος αυτής της διαδρομής δεν υπάρχουν μόνο οι αποκτηθείσες δεξιότητες και γνώσεις, οι οποίες θα είναι προς όφελος των μαθητών/ -ητριών μας αλλά και πολύς ιδρώτας, σκληρή δουλειά και πάνω απ' όλα διασκέδαση σε μια σπουδαία ομάδα τα μέλη της οποίας μπόρεσαν να γνωριστούνε καλύτερα μέσα από τον κοινό στόχο.