Διακρίσεις των αγωνιστικών ομάδων Γυμνασίου και Λυκείου και των μαθητών/ τριών του Ομίλου Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας

Διακρίσεις των αγωνιστικών ομάδων Γυμνασίου και Λυκείου και των μαθητών/ τριών του Ομίλου Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας

Συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχιών…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 03.02 και την Κυριακή 04.02.2024 οι Ι΄Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι διοργανώθηκαν από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα- Λιναρδάτου υπό την επιστημονική στήριξη και συνεργασία του Διεπιστημονικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση».  

Είναι γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες -μαθητές και  μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτές Ρητορικής, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, γονείς και πλήθος ακόμη ανθρώπων που βοήθησαν στη διοργάνωση- απολαύσαμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο Ρητορικής. Μέσα σε φιλόξενο κλίμα ακούσαμε υπέροχα παιδιά να συζητάνε για θέματα επίκαιρα αλλά και φιλοσοφικά με σοβαρότητα, ευγένεια, ήθος και δομημένη επιχειρηματολογία. Αλλά τα είδαμε και να γνωρίζονται μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν απόψεις, να ψυχαγωγούνται, να χορεύουν και να περνάνε όμορφα!

Σε αυτήν ακριβώς την ατμόσφαιρα, που προάγει την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καλλιεργώντας με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τις δεξιότητες των παιδιών, ο Όμιλος Επιχειρηματολογίας – Αντιλογίας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DEBATE) είχε -για άλλη μια φορά- εξαιρετική παρουσία.

Ειδικότερα, η αγωνιστική ομάδα του Γυμνασίου, αποτελούμενη από τις μαθήτριες μας Μαραγκάκη Ευαγγελία (9d), Παπαοικονόμου Ιωάννα (9c), Παπατριανταφύλλου Ευαγγελία (9c), Χρηστίδου Ευφροσύνη (8d) και τον μαθητή μας Σταματόπουλο Νικήτα (8c), κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 20 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Η αγωνιστική ομάδα του Λυκείου, αποτελούμενη από τους Καραολάνη Ιάσονα (12e), Καραπέτσα Νεκταρία (12d), Σταματόπουλο Αλέξιο (12e), Παπαμιχαήλ Ιωάννα (12c) και Ερνστ Ίωνα (10b) κατέλαβε την πέμπτη θέση στην κατάταξη ανάμεσα σε 26 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία με πολύ υψηλές βαθμολογίες και άριστες αξιολογήσεις.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί άλλη μια διάκριση, καθώς στην κατάταξη των δέκα καλύτερων ομιλητών και ομιλητριών της διοργάνωσης, ανάμεσα σε εκατό συνολικά συμμετέχοντες μαθητές και συμμετέχουσες μαθήτριες Γυμνασίου, ξεχώρισαν και βραβεύθηκαν η μαθήτριά μας Χριστίδου Ευφροσύνη (8d), η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση και η μαθήτριά μας Παπαοικονόμου Ιωάννα (9c), η οποία κατέλαβε την 7η θέση.

Επίσης, από την ομάδα του Λυκείου βραβεύθηκε ο μαθητής μας Σταματόπουλος Αλέξης (12c), ο οποίος κατέλαβε την όγδοη θέση σε σύνολο 130 συμμετεχόντων/ -σών ομιλητών και ομιλητριών Λυκείου.

Αυτό ήταν και το όμορφο τέλος μιας όμορφης γιορτής για όλους εμάς και για τους εκπαιδευτές των ομάδων, Κουμεντάκου Ελένη και Οικονομόπουλο Χαράλαμπο.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που μας κάνουν πάντα υπερήφανους και μας συγκινούν με τις ικανότητες, το ήθος και τη συμπεριφορά τους, συνεχίζοντας τη μακραίωνη παράδοση της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στις διακρίσεις και τις επιτυχίες της στα Ρητορικά Αγωνίσματα.