Αυτοάμυνα στο Βερολίνο

Αυτοάμυνα στο Βερολίνο

Από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου 2022 ο Όμιλος Αυτοάμυνας της Γερμανικής Σχολής Αθηνών πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βερολίνο με 15 μαθήτριες, οι οποίες συνοδεύονταν από την κ. Στρουτίνσκι και την κ. Ναζάλ. Η δράση υλοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Αρχικά, το Σάββατο, οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην πόλη του Βερολίνου, έχοντας ως βασικό θέμα στην ξενάγησή τους τους αγώνες των γυναικών και των queer ατόμων, ενώ την Κυριακή ακολούθησε μια εντατική προπόνηση. Τη Δευτέρα, η ομάδα της DSA, μαζί με μαθήτριες του σχολείου Φριτς-Κάρζεν στο Βερολίνο -με το οποίο έχει συνεργαστεί η Σχολή και άλλες φορές- πραγματοποίησε γνωριμία με εργαστήρι ενδυνάμωσης, που είχε στο επίκεντρο την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η ομάδα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών είχε προετοιμάσει ένα πρόγραμμα προπόνησης για τις μαθήτριες του σχολείου Φριτς-Κάρζεν, μέσω του οποίου μπορούσε να παρουσιάσει αυτά που είχε διδαχθεί το τελευταίο διάστημα.

Στη συνέχεια οι μαθήτριες από τη Γερμανία ξενάγησαν τις μαθήτριες της DSA στην περιοχή γύρω από το σχολείο τους. Επιπλέον, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Forever yours» ή «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου» από την πλευρά της Λόττε, η οποία καταφέρνει τελικά να υπερασπίσει τον εαυτό της ενάντια στον ανυπόφορο Βέρθερο. Στο κέντρο γυναικών Schokofabrik, η ομάδα είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο γυμναστήριο, τα εργαστήρια και τις αίθουσες εκμάθησης, καθώς και το χαμάμ ενός κτηρίου, που οι cis άνδρες δεν έχουν πρόσβαση.

Κουρασμένες και χαρούμενες, συμφώνησαν όλες ότι ο χρόνος δεν ήταν αρκετός και αυτό δεν θα είναι το τελευταίο ταξίδι τους!