Τo αθλητικό ρεπορτάζ

Τo αθλητικό ρεπορτάζ

ΑΝΩΤΕΡΗ ΒΑΘΜΙΔΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια υπέροχη ομάδα, την οποία χαίρεσαι να τη βλέπεις να αγωνίζεται. Συμπαγής, πολύ τεχνική, με πολύ καλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, προσέφερε πολύ όμορφο θέαμα σε όλα τα παιχνίδια της. Στα τρία τελευταία παιχνίδια, παρά τις πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες στο γήπεδο του Διονύσου, έδωσε θετικά στοιχεία για μεγάλη διάκριση. Σε αυτό, όμως, σημαντικό ρόλο κατέχει και ο παράγοντας τύχη, ειδικά, όταν ένα παιχνίδι ημιτελικού κρίνεται στα πέναλτυ (1-1 κανονική διάρκεια). Τι και εάν απέκρουσε τέσσερα στη σειρά πέναλτυ ο Κωνσταντίνος Ντέλλας Γρίβας; Από «Ήρωας» στο τελευταίο πέναλτυ η τύχη τού γύρισε την πλάτη και έγινε τελικά ο μοιραίος παίκτης τη ομάδας. Τα έντονα συναισθήματα δεν ήταν δυνατόν να κρυφτούν. Εκεί η «ΟΜΑΔΑ» έδειξε το πνεύμα της. Σύσσωμοι όλοι οι παίκτες πήγαν κοντά του, στηρίζοντας τον παρολίγο «Ήρωα», δίνοντας μία υπόσχεση για τον μικρό τελικό. Μπορεί με το St Catherine's British School η τύχη να τους γύρισε την πλάτη, όμως στον τελικό της «παρηγοριάς» το CGS (Εκπ/ρια Κωστέας Γείτονας) υποτάχθηκε στο επιβλητικό σύνολο του κόουτς Ρούμπου με 3-0. Έτσι, για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ποδοσφαιρική ομάδα του Λυκείου μας κατέκτησε την τρίτη θέση. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα.

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Στην ημιτελική φάση προκρίθηκε και η νεαρή ομάδα βόλεϊ της Ανώτερης Βαθμίδας. Οι προοπτικές ήταν πολύ καλές σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Επηρεασμένοι όμως από το άγχος, δεν κατάφεραν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσουν και στα δύο παιχνίδια στον ημιτελικό (Λεόντειος Σχολή Ν. Σμύρνης) και τον μικρό τελικό (Κολλέγιο Αθηνών) με 2-0 σετ, κατακτώντας τελικά την τέταρτη θέση και ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Επόμενος αγώνας… στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, στις 4 Φεβρουαρίου 2024.

 

ΜΕΣΑΙΑ ΒΑΘΜΙΔΑ

Στο πρωτάθλημα μπάσκετ των Ιδιωτικών Σχολείων (Α.Σ.Ι.Σ.) συμμετέχει και η ομάδα της Μεσαίας Βαθμίδας με τα αγόρια μας. Η πρώτη αγωνιστική περιελάμβανε δύο παιχνίδια. Μία πολύ καλά συντονισμένη ομάδα αγωνίστηκε κάτω από τις οδηγίες του κ. Τάσου Βλάχου (κόουτς του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης). Αντίπαλοι ήταν η Ιόνιος Σχολή (νίκη) και Σχολή Μωραΐτη (ήττα). Η επόμενη αγωνιστική θα κρίνει την κατάταξη στον όμιλο με αντιπάλους τα Τοσίτσεια Σχολεία και το Pierce College.

(Μιχάλης Πυθαρούλης, υπεύθυνος του Τομέα Φυσικής Αγωγής)

Media gallery