10η συμμετοχή της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

10η συμμετοχή της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών συμμετείχε με την ομάδα «Deutsche Schule Athen - Running Team» για δέκατη χρονιά, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, η οποία συγκέντρωσε 45.000 περίπου αθλητές/ -τριες απ' όλον τον κόσμο.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε δύο μέρες. Το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, διεξήχθη το απόγευμα στις 17:00 ο αγώνας των 10 χλμ., και την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου στις 8:30 ο αγώνας των 5 χλμ. και στη συνέχεια, στις 9:00 ο Μαραθώνιος.

Και αυτή τη χρονιά εκπροσωπήθηκε η Σχολή μας με πάνω από 250 περίπου μέλη της! Σύσσωμη η σχολική κοινότητα -οι μαθητές/ -τριες, οι γονείς, οι καθηγητές/ -τριες, το διοικητικό προσωπικό, οι απόφοιτοι/ -τες και οι φίλοι/ -ες της ΓΣΑ- αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή, συμμετέχοντας τόσο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο, όσο και στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Και η φετινή συμμετοχή είχε για τη Σχολή μας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, γιατί απέβλεπε στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη, καθώς η 14η Νοεμβρίου έχει ορισθεί ως «Παγκόσμια Μέρα κατά του Διαβήτη».

Οι δρομείς της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, λοιπόν, έτρεξαν και φέτος, για να «αλλάξουν τον Διαβήτη», έχοντας, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ως υποστηρικτή στην προσπάθειά τους την εταιρία Novo Nordisk, τον μεγαλύτερο παραγωγό ινσουλίνης στον κόσμο.