Πρόσκληση στο θεατρικό έργο «Ρωμύλος ο Μέγας»

Πρόσκληση στο θεατρικό έργο «Ρωμύλος ο Μέγας»

Το θεατρικό εργαστήρι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί το θέατρο για άλλη μια φορά λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές!

Το έργο μας διαδραματίζεται το 476 μ.Χ.. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και άρα η λεγόμενη «παγκόσμια τάξη» της εποχής εκείνης, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τα γερμανικά φύλα εισβάλλουν στην Ιταλία. Τα πάντα είναι ρευστά και ο άνθρωπος που κρατάει την εξουσία στα χέρια του και από τον οποίο όλα φαίνεται να εξαρτώνται... ταΐζει τις κότες του.

Γεννημένος στην Ελβετία το 1921, ο Friedrich Dürrenmatt εξερευνά στα έργα του τα όρια της ανθρώπινης υπευθυνότητας. Το σκηνικό των ερωτημάτων και των απαντήσεών του είναι το τραύμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο «ιδιότυπος» ρόλος της πατρίδας του σε αυτόν τον κάνει να αμφιβάλλει. Ωστόσο παλεύει, αγαπά και υποφέρει μαζί με τους χαρακτήρες του με πολύ χιούμορ, γεγονός το οποίο κάνει το έργο τόσο γοητευτικό και ενισχύει την επιθυμία μας να το ανεβάσουμε σήμερα.

Εβδομήντα πέντε (75) χρόνια μετά από την πρεμιέρα του έργου, βρισκόμαστε και πάλι σε ένα σημείο της ανθρώπινης ιστορίας, όπου οι διάφορες καταστροφικές κρίσεις καλούν τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση, αλλά ο γρίφος τού πώς θα διαχειριστούμε την εξουσία παραμένει άλυτος. Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Και πόσα αυγά θα γεννήσει η κότα με το όνομα Μάρκος Αυρήλιος;

Το έργο θα ανέβει στη γερμανική γλώσσα στην αίθουσα εκδηλώσεων (Aula) της DSA, στις 11 και 12 Ιουνίου, ώρα 20:00. Προβλεπόμενη διάρκεια: περίπου 2 ώρες.

Το θεατρικό εργαστήρι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών αποτελείται από μια ομάδα ενηλίκων, στην οποία κατά κύριο λόγο συμμετέχουν εργαζόμενοι/ -ες της DSA.

Παίζουν: Adam Buchholz, Fabian Emde, Charlotte Enzmann, Luisa Hartung, Dimitra Jäger, Peter Koczian, Hanna Kruczek, Felix Liebau, Ludger Lorenz, Amelie Pfeiffer, Alexandra Reisinger, Bastian Schwinghammer und Philipp Thewes. 

 

Media gallery