Η καθημερινότητα στο Προνηπιακό και Νηπιακό Τμήμα

Η καθημερινότητα στο Προνηπιακό και Νηπιακό Τμήμα

«Πρωινός κύκλος»

Ο «πρωινός κύκλος» με τα παιδιά είναι μια τελετουργία που επαναλαμβάνεται καθημερινά. Είναι σημαντικό να προσέρχονται τα παιδιά το πρωί στην ώρα τους στο Προνηπιακό και στο Νηπιακό Τμήμα, για να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στον «πρωινό κύκλο». Στον «πρωινό κύκλο» συζητιούνται το ημερήσιο πρόγραμμα και οι εναλλακτικές προτάσεις. Αυτός, παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα προσανατολισμού για τη διαμόρφωση μιας αξιόπιστης δομής της ημέρας τους και τους δίνει ένα αίσθημα ενότητας.

Πρωινό

Οι γονείς φέρνουν το πρωινό των παιδιών τους το οποίο και παίρνουν τα παιδιά εντός ενός ευέλικτου χρονικού διαστήματος. Αυτό σημαίνει ότι κάθε παιδί αποφασίζει μόνο του ποια ώρα εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος θα πάρει το πρωινό του.

Μεσημεριανό

Οι γονείς προετοιμάζουν και το μεσημεριανό φαγητό. Εάν χρειαστεί, οι νηπιαγωγοί μπορούν να το ζεστάνουν στο φούρνο μικροκυμάτων, εφόσον το δοχείο, που έχει διατεθεί από τους γονείς, είναι κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων το σχολείο συνεργάζεται με εταιρεία catering. Η υπηρεσία catering μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα παιδιά του Προνηπιακού και Νηπιακού Τμήματος. Κάθε οικογένεια μπορεί να παραγγείλει γεύμα για το παιδί της online. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία catering είναι διαθέσιμες από τον Σύλλογο Γονέων.

Απογευματινή φύλαξη

Μετά το βασικό σχολικό πρόγραμμα (8:00 – 14:25) τα παιδιά μπορούν να παραμείνουν μέχρι τις 16:00 στο Προνηπιακό και στο Νηπιακό Τμήμα, εφόσον έχουν δηλωθεί στο απογευματινό πρόγραμμα που προσφέρεται.

Σε αυτό το διάστημα δημιουργούνται νέες ομάδες παιχνιδιού, οι οποίες είτε έχουν χρόνο για ελεύθερο παιχνίδι είτε ασχολούνται με δημιουργικές δραστηριότητες και ποικίλα παιχνίδια είτε λαμβάνουν πρόσθετη υποστήριξη στη γερμανική γλώσσα.

Σταθερές γιορτές

Σταθερές γιορτές

Στο Προνηπιακό και στο Νηπιακό Τμήμα μάς αρέσει να γιορτάζουμε τις παραδοσιακές γιορτές της Γερμανίας και της Ελλάδας. Διοργανώνουμε γι’ αυτόν τον σκοπό ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών δραστηριοτήτων. Κάποιες δραστηριότητες πραγματοποιούνται μαζί με τους γονείς, άλλες δραστηριότητες πραγματοποιούνται χωρίς τους γονείς.

Παράδοση έχουν:

• τα γενέθλια και οι ονομαστικές εορτές,

• η φθινοπωρινή γιορτή και ο παραδοσιακός περίπατος με τα φαναράκια,

• η γιορτή του Αγίου Νικολάου,

• τα Χριστούγεννα,

• η κοπή της πίτας,

• οι Απόκριες,

• το Πάσχα.

Μια ιδιαίτερη στιγμή είναι η ετήσια φθινοπωρινή γιορτή με τα φαναράκια, στην οποία παιδιά και γονείς τραγουδούν μαζί και κάνουν έναν περίπατο γύρω από το σχολείο. Συχνά, και οι μαθητές/ -ήτριες της πρώτης και της δεύτερης τάξης συμμετέχουν σε αυτήν τη γιορτή.

Εκδρομές με τα παιδιά

Εκδρομές με τα παιδιά

Διοργανώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα εκδρομές με τα παιδιά.

Οι εκδρομές αυτές ενδέχεται να πραγματοποιούνται σε κοντινές παιδικές χαρές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, διάφορες εκδρομές ή επισκέψεις σε θέατρα.

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και παράλληλα με τη γερμανική γλώσσα δείχνουμε εκτίμηση και στην ελληνική γλώσσα, είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιούνται επισκέψεις σε θέατρα και σε άλλους χώρους βιωματικής μάθησης με ελληνόγλωσσο πρόγραμμα.

«Καλοκαιρινά παιχνίδια»

«Καλοκαιρινά παιχνίδια»

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών εβδομάδων των καλοκαιρινών διακοπών προφέρουμε ένα πρόγραμμα με «Καλοκαιρινά παιχνίδια» για τα παιδιά που φοιτούν στο Προνηπιακό και στο Νηπιακό μας Τμήμα. Μπορείτε να δηλώσετε το παιδί σας για τα «Καλοκαιρινά παιχνίδια», εάν φοιτά ήδη στο Προνηπιακό ή το Νηπιακό μας τμήμα.

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο σε συναρπαστικές και ποικίλες δραστηριότητες οι οποίες  περιλαμβάνουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, διασκέδαση και παιχνίδια, καθώς και εκδρομές και εξορμήσεις.