Στίβος

 

Ο Όμιλος Εργασίας Στίβου -ο οποίος κατά το σχολικό έτος 2017/18 αριθμεί περίπου 40 συμμετέχοντες- έχει ως βασικό του στόχο τη συμμετοχή των μαθητριών και των μαθητών σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, τη βελτίωση των ατομικών επιδόσεων και τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης.

Οι προπονήσεις γίνονται συστηματικά κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της σχολικής περιόδου.

Παρά το γεγονός της μικρής συμμετοχής των μαθητών του Λυκείου, λόγω των αυξημένων σχολικών τους υποχρεώσεων, η περσινή σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε με σημαντικές επιτυχίες όπως οι ακόλουθες: 2η θέση του μαθητή της 12e Δημήτρη Τσάκαλου στους μαθητικούς πανελλήνιους αγώνες στα 3 χλμ. και συμμετοχή του στην εθνική ομάδα, προκρίσεις στην τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών αγώνων, πολύ καλές επιδόσεις στα 400μ. από τρεις μαθητές και μία μαθήτρια, εξαιρετικές εμφανίσεις σε διεθνείς ημερίδες κ.α.

Ελπίζουμε πως και αυτή η σχολική χρονιά θα φέρει αντίστοιχες επιτυχίες!

 

Όμιλος εργασίας Στίβου κατά το σχολικό έτος 2016/17

Δένια Αθανασίου (μαθήτρια στο τμήμα 10c κατά το σχολικό έτος 2016/17)

Κάθε χρόνο η ομάδα στίβου της DSA συμμετέχει σε αρκετούς αγώνες. Ξεκινώντας και φέτος την αγωνιστική μας χρονιά με το Α.Σ.Ι.Σ. στο Κολέγιο Ψυχικού κατακτήσαμε την 3η θέση στη συνολική κατάταξη ανάμεσα σε 22 ιδιωτικά σχολεία! Συνεχίσαμε την αγωνιστική μας πορεία με τους αγώνες που διοργανώνει το Campion School. Και εκεί πήραμε την 3η θέση και στις δύο κατηγορίες «middle school» και «high school» (ανάμεσα σε 10 ελληνικά σχολεία και σχολεία του εξωτερικού) μετά από σειρά 1ων και 2ων θέσεων και ατομικών ρεκόρ! Συμμετέχοντας τα τελευταία χρόνια στους αγώνες στίβου, έχω πειστεί ότι αυτό το άθλημα κάθε άλλο από ατομικό είναι.

Διαβάστε περισσότερα: Όμιλος εργασίας Στίβου κατά το σχολικό έτος 2016/17