Το τμήμα Μουσικής της 12ης τάξης προσφέρει 600 Ευρώ για δυο κοινωνικές δράσεις!

Δώδεκα τελειόφοιτοι αποφάσισαν να προσφέρουν ένα σημαντικό μέρος των εισπράξεών τους από το μιούζικαλ «We go together!» για την υποστήριξη δυο ξεχωριστών κοινωνικών δράσεων προς όφελος προσφύγων, οι οποίοι ζουν στην Αθήνα.

Χρηματικό ποσό ύψους 300 Ευρώ θα δοθεί στο κέντρο προσφύγων «Zataar/Orange House» στα Εξάρχεια. Η επαφή με το συγκεκριμένο κέντρο προσφύγων προέκυψε μέσω της μητέρας μιας τελειόφοιτης μαθήτριας, η οποία πρότεινε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της DSA να παίξουν μουσική την τελευταία Κυριακή, πριν από τα Χριστούγεννα, μαζί με νέους και ενήλικες πρόσφυγες και να έρθουν -μέσα από τη μουσική και τη συζήτηση- σε επαφή μαζί τους.

Το «Orange House» προσφέρει στους πρόσφυγες τη δυνατότητα να μάθουν τη γερμανική γλώσσα, πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία ασύλου στη Γερμανία. Πολλά παιδιά προσφύγων εξέπληξαν με τις γλωσσικές τους δεξιότητες τους δικούς μας μαθητές. Για κάποια από τα προσφυγόπουλα ήταν η πρώτη επαφή με νέους Γερμανούς. Με το ποσό που τους προσφέρθηκε κατάφεραν να αγοράσουν έπιπλα για την κουζίνα τους.

Το υπόλοιπο χρηματικό ποσό των 300 Ευρώ θα δοθεί στον ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων στα Κάτω Πατήσια. Ένας απόφοιτος της DSA είχε δωρίσει αυτό το κτήριο σε ένα ίδρυμα που είχε ο ίδιος συστήσει με στόχο να προσφέρει στέγη σε πρόσφυγες. Μαθητές της ανώτερης βαθμίδας σπουδών της DSA επισκέπτονται τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στον ξενώνα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η δράση αυτή υποστηρίζεται από τον κ. Ηλιαδάκη και την κ. Neudecker.