Νέα από το SMV

Διαμορφώθηκε το SMV για το σχολικό έτος 2017/18!

Δεν πέρασαν ούτε τρεις βδομάδες από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και η σχολική κοινότητα ψήφισε τους 34 εκπροσώπους τάξεων και τους  8 σχολικούς της εκπροσώπους. 

Όλα τα μέλη της μαθητικής κοινότητας SMV των τάξεων DIA και της γερμανικής Ανώτερης Βαθμίδας έχουν προετοιμαστεί πλέον κατάλληλα, για να αναλάβουν τις θέσεις αυτές, από εξιδεικευμένα workshops, στα οποία λ.χ. προσομοιώσανε επιτυχώς ένα συμβούλιο τάξης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο όλοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη των τάξεων τους και να καθοδηγήσουν τους συμμαθητές τους, ώστε να τεθούν με τον ορθό τρόπο τα θέματα που θα συζητηθούν στη σχολική βουλή.

Διαβάστε περισσότερα: Διαμορφώθηκε το SMV για το σχολικό έτος 2017/18!

Το τμήμα Μουσικής της 12ης τάξης προσφέρει 600 Ευρώ για δυο κοινωνικές δράσεις!

Δώδεκα τελειόφοιτοι αποφάσισαν να προσφέρουν ένα σημαντικό μέρος των εισπράξεών τους από το μιούζικαλ «We go together!» για την υποστήριξη δυο ξεχωριστών κοινωνικών δράσεων προς όφελος προσφύγων, οι οποίοι ζουν στην Αθήνα.

Χρηματικό ποσό ύψους 300 Ευρώ θα δοθεί στο κέντρο προσφύγων «Zataar/Orange House» στα Εξάρχεια. Η επαφή με το συγκεκριμένο κέντρο προσφύγων προέκυψε μέσω της μητέρας μιας τελειόφοιτης μαθήτριας, η οποία πρότεινε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές της DSA να παίξουν μουσική την τελευταία Κυριακή, πριν από τα Χριστούγεννα, μαζί με νέους και ενήλικες πρόσφυγες και να έρθουν -μέσα από τη μουσική και τη συζήτηση- σε επαφή μαζί τους.

Το «Orange House» προσφέρει στους πρόσφυγες τη δυνατότητα να μάθουν τη γερμανική γλώσσα, πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία ασύλου στη Γερμανία. Πολλά παιδιά προσφύγων εξέπληξαν με τις γλωσσικές τους δεξιότητες τους δικούς μας μαθητές. Για κάποια από τα προσφυγόπουλα ήταν η πρώτη επαφή με νέους Γερμανούς. Με το ποσό που τους προσφέρθηκε κατάφεραν να αγοράσουν έπιπλα για την κουζίνα τους.

Διαβάστε περισσότερα: Το τμήμα Μουσικής της 12ης τάξης προσφέρει 600 Ευρώ για δυο κοινωνικές δράσεις!