Διάκριση του Παγκόσμιου Κέντρου Ενημέρωσης για το Σύνδρομο Down

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down 2017 τα μέλη του Γερμανικού Κέντρου Ενημέρωσης για το Σύνδρομο Down κλήθηκαν να κατονομάσουν νηπιαγωγεία και σχολικές μονάδες που κατά τη γνώμη τους «αξίζουν» -λόγω των προσπαθειών που καταβάλλουν- μια τέτοια διάκριση. Στα σχολεία αυτά απονεμήθηκε μια ιδιαίτερη διάκριση εν είδει συμβολικού δώρου.

Δεχθήκαμε ως DSA αυτήν τη διάκριση με μεγάλη χαρά και είμαστε ευγνώμονες που τιμήθηκαν τόσο το Προνηπιακό τμήμα μας όσο και το Δημοτικό. Στο δικό μας λειτούργημα είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντικό για κάθε παιδαγωγό να νιώθουν όλοι οι άνθρωποι ευπρόσδεκτοι και είμαστε «ανοικτοί» απέναντι σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Κοινή εκπαίδευση σημαίνει για εμάς να μαθαίνουμε μαζί αλλά και ο ένας από τον άλλον, και να έχουμε κοινά βιώματα. Για εμάς αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την εξάλειψη των φραγμών και την υιοθέτηση μιας ανοιχτής στάσης απέναντι στο κοινωνικό περιβάλλον του καθενός. Σ’ αυτήν τη διαδικασία είναι απαραίτητη η προσωπική υποστήριξη και ενίσχυση των παιδιών.

Προϋπόθεση, για να σημειώσουμε επιτυχία, είναι η περαιτέρω ενεργή συνεργασία των γονέων και η από κοινού αναζήτηση λύσεων για πολύ ιδιαίτερα παιδιά με πολύ ιδιαίτερες ικανότητες.

Στο μεταξύ τα παιδιά ολοκλήρωσαν την προσχολική εκπαίδευση και βρίσκονται πλέον –με τις συνοδούς τους– στο Δημοτικό, όπου και έγιναν δεκτά με πολλή αγάπη.