Παραδοσιακός περίπατος με τα φαναράκια

Κάθε χρόνο, ο παραδοσιακός περίπατος με τα φαναράκια αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σχολικής χρονιάς. Με την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που επικρατεί και τον βραδινό περίπατο, μας εισάγει στην περίοδο του χρόνου κατά την οποία η νύχτα μεγαλώνει και μας προετοιμάζει για τις Χριστουγεννιάτικες μέρες που θα ακολουθήσουν. 

Φέτος η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου. Όλα τα παιδιά του Προνηπιακού και του Νηπιακού τμήματος καθώς και της Πρώτης τάξης του Δημοτικού ήταν εκεί με τις οικογένειες τους και απόλαυσαν τη βραδιά. 

Τα παιδιά του Νηπιακού τμήματος όχι μόνο ετοίμασαν τις προσκλήσεις και τις αφίσες  για τη συγκεκριμένη γιορτή, αλλά σύμφωνα με το πνεύμα του Αγίου Μαρτίνου βίωσαν και την αξία του «μοιράζομαι», καθώς έφτιαξαν για όλα τα παιδιά μικρά τσουρεκάκια. Αυτά τα μικρά γλυκίσματα μοιράστηκαν αμέσως μετά τον περίπατο σε όλα τα παιδιά. 

Το βράδυ, τα παιδιά κρατώντας τα φαναράκια τους περπάτησαν στην αυλή της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DSA), στην οποία όλοι μαζί -μικροί και μεγάλοι- τραγουδήσαν τα τραγούδια για τα φαναράκια. Στη συνέχεια οι οικογένειες από το Προνηπιακό και το Νηπιακό τμήμα καθώς και από το Δημοτικό πραγματοποίησαν, κρατώντας στο σκοτάδι τα φωτισμένα φαναράκια τους, έναν περίπατο γύρω από τις εγκαταστάσεις της DSA. Η μουσική συνοδεία από συναδέλφους και γονείς έδωσε μια άλλη νότα στην ήδη γιορτινή ατμόσφαιρα της εκδήλωσης και χάρισε τη λάμψη στα πρόσωπα όλων. 

 

pdf Περίπατος με τα φαναράκια - Εντυπώσεις

pdf Περίπατος με τα φαναράκια - τα παιδιά του νηπιακού τμήματος διηγούνται

Free Joomla Lightbox Gallery