Γιορτές και τελετές

Oktoberfest 2017, μια ξεχωριστή γιορτή!

Με το σύνθημα «Στην υγειά σας!» πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά στις 7 Οκτωβρίου 2017 το Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Πολλοί επισκέπτες -ανάμεσά τους απόφοιτοι και φίλοι της Γερμανικής Σχολής Αθηνών- επισκέφθηκαν, αρχικά με σύμμαχο τον λαμπερό ήλιο, το φετινό Oktoberfest και πήραν μια γεύση από ένα βαυαρικό Oktoberfest στην Αθήνα. Σ’ αυτό συνέβαλαν σίγουρα και τα 1.200 λίτρα μπίρας, τα 1.800 μπρέτσελ, τα περισσότερα από 4.000 λουκάνικα και πολλές ακόμα λιχουδιές που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Διαβάστε περισσότερα: Oktoberfest 2017, μια ξεχωριστή γιορτή!

Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών κ. Frank-Walter Steinmeier και ο Έλληνας ομόλογός του κ. Νίκος Κοτζιάς επισκέπτονται την DSA

Ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στην Ελλάδα οδήγησε το Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Frank-Walter Steinmeier, συνοδευόμενο από τον Έλληνα ομόλογό του κ. Νίκο Κοτζιά, στις 5 Δεκεμβρίου 2016 στη Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA).

Τους δυο Υπουργούς Εξωτερικών υποδέχθηκαν η Διευθύντρια της Σχολής κ. Annette Brunke-Kullik και οι δυο εκπρόσωποι των μαθητών Δημήτρης Κεραμίδας (12b) και Άννα Τσιότου (12e).

Τα παιδιά του Προνηπιακού Τμήματος της Σχολής καλωσόρισαν τους επισκέπτες στο προαύλιο της Σχολής με το γερμανικό παιδικό τραγούδι «Schön, dass du da bist» και τους δώρισαν χριστουγεννιάτικες κάρτες που είχαν φτιάξει μόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών κ. Frank-Walter Steinmeier και ο Έλληνας ομόλογός του κ. Νίκος...

«120 + 1 χρόνια DSA»

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλεί στις 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30 στην εκδήλωση «120 + 1 χρόνια DSA», ένα ιστορικό ταξίδι από το τέλος του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

H DSA ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1896, την ίδια χρονιά που έγιναν οι Πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, γνώρισε τρεις αιώνες (τον 19ο, τον 20ο, τον 21ο), άλλαξε τέσσερεις γειτονιές (Κολωνάκι, Νεάπολη, Μουσείο, Μαρούσι), έκλεισε δύο φορές (μια φορά στον Πρώτο και άλλη μια φορά στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) και έδωσε διακεκριμένες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.

Μια μεγάλη έκθεση φωτογραφίας όλων των τάξεων, μια ιστορική αναδρομή στα 120+1 χρόνια και σύντομες παρουσιάσεις από αποφοίτους των διαφορετικών ιστορικών περιόδων σας περιμένουν σε αυτό το ταξίδι στην ιστορία της DSA. 

Summer Camp 2017

Έχοντας ζωντανές τις αξέχαστες στιγμές του Summer Camp 2016, σας ενημερώνουμε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί το Summer Camp 2017 της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Η Σχολή μας από τις 19 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2017 -απευθυνόμενη σε παιδιά από τριάμισι (3,5) έως έντεκα ετών, δηλαδή από την προσχολική ηλικία έως το τέλος της Πέμπτης τάξης Δημοτικού- τους προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα αυτό η γερμανική γλώσσα, ο αθλητισμός, η διασκέδαση αλλά κυρίως τα ίδια τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο. Η άριστη κατάρτιση και πείρα των καθηγητών, οι οποίοι είναι -στην πλειονότητά τους- καθηγητές της Σχολής μας, βοηθούν στην επίτευξη των στόχων αυτών.

Από το 2016 προσφέρεται και ειδικό πρόγραμμα για τους μαθητές, οι οποίοι ήταν επιτυχόντες στην εισαγωγική εξέταση για την 7η τάξη της επόμενης σχολικής χρονιάς (προφίλ Ε). Το πρόγραμμα αυτό έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Διαβάστε περισσότερα: Summer Camp 2017