Κοινωνική ευθύνη

Καλή τύχη Απόστολε!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017. Στις 8 το πρωί, την ώρα που χτύπησε το κουδούνι, για να ξεκινήσει το μάθημα, ο απόφοιτος της DSA Απόστολος Τσαούσης ήταν ήδη στο σχολείο. Παρών και ο Πρέσβης της Γερμανίας κ. Jens Plötner, ο οποίος συνομίλησε με τον Απόστολο και του ευχήθηκε καλή τύχη για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ στο Μεξικό. 

Χάρη στη δραστηριοποίηση του Συλλόγου των Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DSA), ήδη ένα μέρος των ευχών πραγματοποιήθηκε. Το αξιόλογο χρηματικό ποσό, το οποίο συγκεντρώθηκε από τον Σύλλογο των Αποφοίτων, τους γονείς των μαθητών της DSA και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, επιτρέπουν στον Απόστολο να ταξιδέψει στο Μεξικό προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ.

Διαβάστε περισσότερα: Καλή τύχη Απόστολε!

Σύλλογος Γονέων της DSA: Δράση υποστήριξης πληγέντων στη Δυτική Αττική

Ο Σύλλογος Γονέων της DSA παρέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Γοργοεπηκόου, στη Μάνδρα Αττικής, τις προσφορές που συγκέντρωσε σε μία προσπάθεια να συνδράμει τους πλημμυροπαθείς της περιοχής. Οι μοναχές έχουν κάνει καταγραφή των αναγκών των πληγέντων και ανακουφίζουν την κάθε οικογένεια με βάση τις ανάγκες της. 

Η μεταφορά των προσφορών στον προορισμό τους έγινε με την ευγενή χορηγία της εταιρίας Transcombi. Η διεύθυνση της Σχολής Saint Joseph και οι μαθητές της συμμετείχαν επίσης στην όλη προσπάθεια με τη συγκέντρωση σεβαστού αριθμού εμφιαλωμένων νερών και φαρμάκων. Επίσης, η αλυσίδα φούρνων με την επωνυμία «Χωριάτικο» και ιδιαίτερα το «Χωριάτικο» Γλυφάδας συνέβαλε με τη γενναιόδωρη προσφορά της σε φρέσκα αρτοσκευάσματα και λιχουδιές για τους πληγέντες.

Διαβάστε περισσότερα: Σύλλογος Γονέων της DSA: Δράση υποστήριξης πληγέντων στη Δυτική Αττική

Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια

 

Στους χώρους εισόδου του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του κεντρικού κτηρίου της Σχολής μας έχουν τοποθετηθεί εδώ και λίγες μέρες ειδικά δοχεία από πλεξιγκλάς με στόχο τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών.

Μαθήτριες και μαθητές, διδακτικό προσωπικό, συνεργάτες αλλά και ολόκληρη η σχολική κοινότητα έχουν πλέον τη δυνατότητα να τοποθετούν εκεί πλαστικά καπάκια κάθε είδους: πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών, πλαστικά καπάκια από συσκευασίες γάλατος, καλλυντικών ή καθαριστικών προϊόντων, πλαστικά καπάκια από μαρκαδόρους και στυλό.

Μέσω αυτής της δράσης, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, προσφέρονται αναπηρικά αμαξίδια και άλλα ορθοπεδικά είδη σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

 

The Hague International Model United Nations Affiliated Conference - 20ο Συνέδριο DSAMUN

Στις 20 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής η επίσημη τελετή έναρξης του 20ου DSAMUN Συνεδρίου (Deutsche Schule Athen Model United Nations) με ειδικό θέμα τους νέους (Special Conference on Young People).

Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν 600 μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο (Σαουδική Αραβία, Μεγάλη Βρετανία, Αίγυπτος, Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, Ισραήλ, Λίβανο, Παλαιστίνη και Ελλάδα), συζήτησαν βάσει των κανονισμών του ΟΗΕ επί τρεις ημέρες επίκαιρα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, συνέταξαν διακηρύξεις και ψηφίσματα, έμαθαν να διαπραγματεύονται και να συνεργάζονται. Το DSAMUN Conference προσέφερε, όπως κάθε φορά, στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με το έργο των Ηνωμένων Εθνών και να γνωρίσουν τον κόσμο της διπλωματίας.

Διαβάστε περισσότερα: The Hague International Model United Nations Affiliated Conference - 20ο Συνέδριο DSAMUN

Η τρίτη δράση «Κουτί παπουτσιών» στην DSA

Ομάδα μαθητών παραδίδει αυτοπροσώπως τα κουτιά σε πρόσφυγες στην Λέσβο

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών πραγματοποίησε στις 28 Μαρτίου 2017 για τρίτη φορά τη δράση «Κουτί παπουτσιών». Για άλλη μια φορά μαθήτριες και μαθητές προετοίμασαν με αγάπη περισσότερα από 550 κουτιά για παιδιά που έχουν ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης οι δυο εκπρόσωποι των μαθητών Άννα Τσιότου και Άλκηστις Γιαβρίδη καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και στη συνέχεια η Διευθύντρια  κ. Annette Brunke-Kullik και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής κ. Martin Schüller ευχαρίστησαν τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη μεγάλη κοινωνική τους ευαισθησία.

Διαβάστε περισσότερα: Η τρίτη δράση «Κουτί παπουτσιών» στην DSA