Θέατρο

«Δωδέκατη Νύχτα ή Ό,τι θέλετε»

Ο γερμανικός θεατρικός όμιλος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλεί την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στις 20:00 στη φετινή θεατρική του παράσταση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

Παίζεται το έργο «Δωδέκατη Νύχτα ή Ό,τι θέλετε» του Σαίξπηρ, μια κωμωδία γεμάτη αγάπη, πάθος, μπερδέματα, παραπλάνηση, μέθη και ένα ευτυχισμένο τέλος.

 

«Η μικρή μας πόλη»

O θεατρικός όμιλος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών παρουσιάζει το έργο «Η μικρή μας πόλη» του Τhornton Wilder. 

Πού; Στο θέατρο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Πότε; 17/3, 18/3 και 20/3, ώρα 20:30

Όταν o Wilder έγραψε το 1938 το έργο «Η μικρή μας πόλη», τόλμησε μια μικρή επανάσταση. Σε μια εποχή που ο Ρεαλισμός κυριαρχούσε στο θέατρο, το έργο αυτό χωρίς αυλαία, χωρίς σκηνικά, χωρίς αντικείμενα ζητούσε από τους ηθοποιούς να διαβάζουν αόρατες εφημερίδες και να χρησιμοποιούν φανταστικά αντικείμενα. Καλούσε, δηλαδή, τον θεατή να συμπληρώσει τα κενά και να φανταστεί τα πιάτα, τα ποτήρια, τους δρόμους, τις εκκλησίες και τα σπίτια.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχουν γραφεί σημαντικά έργα, έχουν μεσολαβήσει μικρές και μεγάλες επαναστάσεις και πειραματισμοί στην παγκόσμια ιστορία του θεάτρου. Γιατί λοιπόν «Η μικρή μας πόλη» σήμερα;

Διαβάστε περισσότερα: «Η μικρή μας πόλη»

Επίσκεψη στην παράσταση «Αντιγόνη»

Το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Πειραιά επισκέφθηκαν στις 30.09.2016 οι μαθήτριες και οι μαθητές της ενδέκατης τάξης της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση «Αντιγόνη». Το έργο, βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, έχει διασκευαστεί από τον Κώστα Παπακωστόπουλο, διακεκριμένο σκηνοθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Θεάτρου. Η παράσταση, που παίχθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Bauturm της Κολωνίας, παρουσιάστηκε από το θεατρικό σχήμα του «Ελληνογερμανικού Θεάτρου» στη γερμανική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη στην παράσταση «Αντιγόνη»