«Τα νιάτα παίζουν μουσική» - Περιφερειακός διαγωνισμός 2018 στη DSA

Ο περιφερειακός διαγωνισμός «Τα νιάτα παίζουν μουσική» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σχεδόν 40 μαθητριών και μαθητών τo Σάββατο 28.01. και την Κυριακή 29.01. στη Σχολή μας. Οι μαθητές συμμετείχαν στις πλέον διαφορετικές κατηγορίες, όπως πιάνο για τέσσερα χέρια, ντουέτο με πιάνο και έγχορδο, ντουέτο σε τραγούδι «Kunstlied» με πιάνο και φωνή, σόλο φλάουτο, σόλο κιθάρα, καθώς και μιούζικαλ. Στη σκηνή ανέβηκαν ιδιαίτερα νέοι μουσικοί ηλικίας από έξι ετών αλλά και μεγαλύτεροι συμμετέχοντες που βρίσκονταν μάλιστα λίγο πριν τις γραπτές εξετάσεις του Abitur. Η συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, η εντατική εξάσκηση και η κοινή μουσική εμπειρία των ντουέτων οδήγησε σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Έναν ιδιαίτερο έπαινο αξίζουν όλοι οι συμμετέχοντες που προκρίθηκαν και θα συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, τον περιφερειακό διαγωνισμό «Τα νιάτα παίζουν μουσική», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Γερμανική Σχολή της Κωνσταντινούπολης:

Iolie και Marlene Stabenau, πιάνο για τέσσερα χέρια,

Christina Mariakaki, φλάουτο,  

Daniel Triantafillis, σόλο κιθάρα,

Christoforos Kougioumtzoglou και Maria Georgia Benning, ντουέτο: πιάνο και τσέλο,

Evangelia Peristeri, Ioannis Nikolis, ντουέτο: πιάνο και βιολί,

Sven Jaggi, μιούζικαλ.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με τη συναυλία των νικητών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες παρέλαβαν τους επαίνους τους παρουσία πολλών επισκεπτών. Σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα και μπροστά από ένα πολύ εγκάρδιο κοινό οι συμμετέχοντες παρουσίασαν ένα πολύχρωμο ποτ-πουρί διαφορετικών έργων από το διαγωνισμό.

Free Joomla Lightbox Gallery