Μουσική

Συναυλία των πρώτων νικητών του ομοσπονδιακού διαγωνισμού «Τα νιάτα παίζουν μουσική»

Σας προσκαλούμε την Πέμπτη, 23.11.2017 στις 19:30 στη συναυλία των νικητών του ομοσπονδιακού διαγωνισμού «Τα νιάτα παίζουν μουσική» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Σ’ αυτήν τη συναυλία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι κέρδισαν ένα από τα πρώτα βραβεία στον ομοσπονδιακό διαγωνισμό «Τα νιάτα παίζουν μουσική» 2017, στη Γερμανία. Οι μουσικοί αυτοί βρίσκονται σε περιοδεία στην Ελλάδα και δίνουν συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Χανιά. Στη συναυλία αυτή θα ακούσουμε ένα τρίο να ερμηνεύει με κλαρίνο, τρομπέτα και τρομπόνι -μεταξύ άλλων- έργα των Scott Joplin και Francis Poulenc και ένα ντουέτο με τον ενδιαφέρον συνδυασμό φλάουτου και ακορντεόν. Τη βραδιά θα παρουσιάσει το τμήμα Μουσικής των τάξεων 10 d/e.

Μετά τη συναυλία σάς προσκαλούμε σε ένα «meet & greet», μια συνάντηση στο πλαίσιο της οποίας σε χαλαρή ατμόσφαιρα θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους καλλιτέχνες και να συζητήσετε μαζί τους. 

Η παρουσία σας σ’ αυτήν την ξεχωριστή συναυλία θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στον Τομέα της Μουσικής.

Μουσικό πρωινό - Οι νικητές του ομοσπονδιακού διαγωνισμού «Τα νιάτα παίζουν μουσική» συστήνονται

Εκτός από τις συναυλίες που διοργανώνει το Γερμανικό Μουσικό Συμβούλιο για τους νικητές του διαγωνισμού «Τα νιάτα παίζουν μουσική» και οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια πραγματοποιούνται στην DSA, υπάρχει πλέον και ένα πόντιουμ για τους βραβευμένους μαθητές της Σχολής μας.

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μια πρωινή παράσταση στο πλαίσιο της οποίας η Ερσίλια Μικρού (1ο βραβείο-άρπα, τάξη 12) και ο Χριστόφορος Κουγιουμτζόγλου (3ο βραβείο-πιάνο, τάξη 11) –μετά το εξαιρετικό τους αποτέλεσμα στον ομοσπονδιακό διαγωνισμό στο Πάντερμπορν– παρουσίασαν αποσπάσματα του διαγωνιστικού προγράμματος σε ένα μεγάλος μέρος της σχολικής κοινότητας. Προσκεκλημένοι ήταν οι μαθητές των τάξεων 5 έως 8.

Διαβάστε περισσότερα: Μουσικό πρωινό - Οι νικητές του ομοσπονδιακού διαγωνισμού «Τα νιάτα παίζουν μουσική» συστήνονται

Τα νιάτα παίζουν μουσική – Περιφερειακός Διαγωνισμός Αθηνών, 26 και 29 Ιανουαρίου 2018

Η σχολική χρονιά που πέρασε ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετικά επιτυχημένη για τον Τομέα Μουσικής της DSA: πάνω από 40 συμμετέχοντες στον Περιφερειακό Διαγωνισμό, 5 συμμετέχοντες στον Κρατικό Διαγωνισμό στην Αλεξάνδρεια (Αίγυπτο) και 2 συμμετέχοντες στον Ομοσπονδιακό Διαγωνισμό στο Πάντερμπορν, οι οποίοι απέσπασαν ένα εξαιρετικό βραβείο πρώτης και ένα τρίτης θέσης!

Και αυτή τη χρονιά στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Τα νιάτα παίζουν μουσική» για τα σχολεία του εξωτερικού προσφέρεται στις μαθήτριες και στους μαθητές μας η μοναδική ευκαιρία συμμετοχής στον μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσικό διαγωνισμό για νέους της Γερμανίας. 

Διαβάστε περισσότερα: Τα νιάτα παίζουν μουσική – Περιφερειακός Διαγωνισμός Αθηνών, 26 και 29 Ιανουαρίου 2018

«We go together» - Οι τελειόφοιτοι/ες ανέβασαν μιούζικαλ!

Ήδη, εδώ και ένα χρόνο, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής, δώδεκα μαθητές και μαθήτριες της DSA ήξεραν ότι θέλουν να ανεβάσουν ένα μιούζικαλ. Είχε φτάσει, λοιπόν, η στιγμή!

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου στις 19:30 ζωντάνεψε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής μία συναρπαστική ιστορία αγάπης, η οποία διαδραματιζόταν σ' ένα αμερικανικό γυμνάσιο, και μετέφερε τους επισκέπτες μουσικά πίσω στα 15 τους χρόνια: έξυπνες ατάκες από εφήβους, άγριες αυτοκινητοδρομίες, χτυποκάρδια και κυρίως πολύ Rock' n' Roll!

Διαβάστε περισσότερα: «We go together» - Οι τελειόφοιτοι/ες ανέβασαν μιούζικαλ!

«Τα νιάτα παίζουν μουσική» - Ομοσπονδιακός διαγωνισμός στο Paderborn

H DSA συγχαίρει την Ερσίλια και τον Χριστόφορο για την επιτυχία τους!

Ακολουθεί ένα άρθρο της Ερσίλιας Μικρού (11a) και του Χριστόφορου Κουγιουμτζόγλου (10d):

Προτού φτάσουμε στην πόλη του Paderborn είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Ευτυχώς αποδείχτηκε ότι είναι μια πολύ όμορφη μικρή πόλη με αρκετά αξιοθέατα και παράδοση στη μουσική. Η διαμονή μας στο μοναστήρι Liborianum ήταν αναπάντεχα ευχάριστη, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γαλήνιο μέρος –απαραίτητη προϋπόθεση, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις εκείνων των ημερών. Στην πόλη προσήλθαν 2700 διαγωνιζόμενοι από πόλεις της Γερμανίας καθώς και απ’ όλες τις Γερμανικές Σχολές της Ευρώπης. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό, διότι ξανασυναντήσαμε τους ήδη γνωστούς μας φιναλίστ από τη Γερμανική Σχολή της Ρώμης, της Κωνσταντινούπολης, της Αλεξάνδρειας και της Ιερουσαλήμ.

Ο τρίτος και τελευταίος γύρος του διαγωνιστικού μέρους του Ομοσπονδιακού Διαγωνισμού στο Paderborn, διεξήχθη επιτυχώς και η κριτική επιτροπή συντέλεσε πολύ στην εξάλειψη του άγχους. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε όλη τη διαδικασία και να απολαύσουμε τη μουσική! Γι' αυτό και τα αποτελέσματά μας ήταν τόσο καλά!

Διαβάστε περισσότερα: «Τα νιάτα παίζουν μουσική» - Ομοσπονδιακός διαγωνισμός στο Paderborn