Εκδρομές

«Η DEUTSCHE WELLE ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ», εντυπώσεις μαθητών από την παρουσία τους στην εκδήλωση

μαθητής, 11e

H Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (δημόσια Υπηρεσία υπαγόμενη στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) και το Griechenland Aktuell διοργάνωσαν την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΓΓΕΕ εκδήλωση με θέμα: «Η DEUTSCHE WELLE ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ». 

Μαζί με το τμήμα 11a, προσκληθήκαμε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα σε μια εκδήλωση με θέμα τον ρόλο της DEUTSCHE WELLE κατά την περίοδο της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Αρχικά προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Λόγος και Αντίσταση» (2010) του Τίμωνα Κουλμάση - ενός ελληνογερμανού σκηνοθέτη, το κινηματογραφικό έργο του οποίου έχει διακριθεί πολλές φορές διεθνώς- και ακολούθησε συζήτηση με τους εκφωνητές της Deutsche Welle, Βασίλη Μαυρίδη, Νίκο Τζαβάρα, τον σκηνοθέτη Τίμωνα Κουλμάση και τον δημοσιογράφο Κώστα Καλφόπουλο.

Διαβάστε περισσότερα: «Η DEUTSCHE WELLE ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ», εντυπώσεις μαθητών από την παρουσία τους στην εκδήλωση

Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών των τάξεων 10, 11 και 12 στο εργοστάσιο της εταιρίας Κορρές Α.Ε. Φυσικά Προϊόντα

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, 34 μαθητές και μαθήτριες μας, επισκέφτηκαν την εταιρία ΚΟΡΡΕΣ και βίωσαν από κοντά ένα άριστο παράδειγμα επιχειρηματικότητας.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες μας, υποδέχθηκε ο υπεύθυνος παραγωγής, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους του εργοστασίου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γραμμή παραγωγής και εμφιάλωσης, τα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου καθώς και να ενημερωθούν για τις συνθήκες υγιεινής υπό τις οποίες πρέπει να λειτουργεί ένα τέτοιο εργοστάσιο.

Διαβάστε περισσότερα: Επίσκεψη μαθητριών και μαθητών των τάξεων 10, 11 και 12 στο εργοστάσιο της εταιρίας Κορρές Α.Ε....