3η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Με στόχο να βοηθήσουν νέους ανθρώπους στην είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο, φέρνοντάς τους σε επαφή με ενδιαφερόμενες εταιρίες και ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) συνδιοργάνωσαν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 την 3η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» στις εγκαταστάσεις της DSA. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, της Αυστριακής Πρεσβείας και της Ελβετικής Πρεσβείας και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Κατά την 3η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας», η οποία στέφθηκε με επιτυχία, οι ενδιαφερόμενοι μπόρεσαν  να παρακολουθήσουν διαλέξεις για την αγορά εργασίας και να λάβουν -χωρισμένοι σε οκτώ ομάδες εργασίας- πρακτικές συμβουλές που διευκολύνουν τη διαδικασία ανεύρεσης εργασίας και τον προσανατολισμό των υποψηφίων στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή αγορά. Παράλληλα είχαν και την ευκαιρία να συζητήσουν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους των 36 εταιριών, οι οποίες συμμετείχαν με περίπτερο, και να παραδώσουν το βιογραφικό τους. 

Χαιρετισμό στο συνέδριο, εκ μέρους των διοργανωτών, απηύθυναν η Διευθύντρια της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DSA) Annette Brunke-Kullik  και ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τους παρακάτω εισηγητές: τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα κ. Jens Plötner· τον κ. Mike Ammann, Deputy Head of Mission της Ελβετικής Πρεσβείας στην Αθήνα· τον Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Κωνσταντίνο Ρώτα· την κα Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών· τον κ. Mathias Bär, Επαγγελματικό Σύμβουλο/Σύμβουλο EURES της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εύρεσης Εργασίας στο εξωτερικό (ZAV)· την κα Silke Steinberg, η οποία εκπροσώπησε το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την καινοτόμο Σχεδίαση Επαγγελμάτων και την Πρόληψη (Ινστιτούτο Έρευνας FIAP)· την κα Ηλέκτρα Σιμιτσή, Σύμβουλο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, EEO GROUP SA, VET2Business partnership (Erasmus+)· τον κ. Γεώργιο Αγερίδη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στο συνέδριο έκαναν σύντομη παρουσίαση των εταιριών τους καθώς και των δράσεων, στις οποίες εκείνες προχωρούν για την προώθηση της δια βίου μάθησης, οι κ.κ.: Θωμάς Παπακωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος, ARTEMIS· Έλενα Στάσση, Διεύθυνση Business Partner Operations Ομίλου ΟΤΕ· Κωνσταντίνος Τζεκάκης, Marketing Manager TELEPERFORMANCE· Βιργίνιος Βουδούρης, QM-Director of Persons Certification division TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Συμμετέχουσες εταιρίες/φορείς στην 3η «Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας» ήταν οι: 

Academic Pool, ADAC Service Hellas, ΑΛΦΑ ΩΜΕΓΑ, Artemis ITS GmbH, DHL Express Hellas, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, Ε.Β.Ε.Α. - Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ESPERIA GROUP, FIAP e.V., Fraport Greece, Friedrich-Ebert Stiftung, Goethe-Institut, GRECOTEL, HANNS SEIDEL STIFTUNG, kariera.gr, Lidl Hellas, lifepassport, MANAGEMENT FORCE Group, Media Markt Hellas, MALVA, mg.softech GmbH, ΟΤΕ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, Pascha Consulting, Robert Bosch, Schenker, Software Competitiveness International (SOFTCOM INTERNATIONAL), Teleperformance Greece, Trenkwalder Job Centres Hellas, TUI Hellas, ΤÜV HELLAS (TÜV NORD), Veridos Matsoukis, WOOTIS, Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) - Bundesagentur für Arbeit (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας στο εξωτερικό). 

Την 3η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας υποστήριξαν οι εταιρίες: ANDREADIS AUDIOVISUAL, jnl+ και Palmie Bistro. Χορηγοί Επικοινωνίας: Elliniki Gnomi, Griechenland Zeitung, kariera.gr και lifepassport. 

Ενημερωτικά περίπτερα στο φουαγιέ και στην αίθουσα εκδηλώσεων:

Συνέδριο:

pdf Πρόγραμμα συνεδρίου

pdf Πρόγραμμα ομάδων εργασίας  

pdf Λίστα εταιριών

Free Joomla Lightbox Gallery