Εκπαιδευτικές εκδρομές

Στην 11η τάξη του γερμανικού και του ελληνικού τμήματος πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές εκδρομές με κύριο στόχο τη γνωριμία με τα γερμανικά ΑΕΙ. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του ελληνικού τμήματος έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν -ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους- ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Γερμανίας και να συμμετέχουν στην εκδρομή που πραγματοποιείται σε αυτές στο τέλος της σχολικής χρονιάς (μέσα με τέλη Ιουνίου). Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας παραμονής τους εκεί έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν επαρκώς και ουσιαστικά για τις σπουδές στη Γερμανία με απευθείας ειδικές συμβουλευτικές συναντήσεις στα ΑΕΙ, με παρακολούθηση μαθημάτων και με συζητήσεις που διεξάγονται με συμμετοχή φοιτητών διαφορετικών ειδικοτήτων. Σημαντικές όμως είναι και οι υπόλοιπες πτυχές της φοιτητικής ζωής: η ζωή στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, η επίσκεψη στο φοιτητικό εστιατόριο και οι καλοκαιρινές γιορτές, τους βοηθούν να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τη ζωή ενός φοιτητή.

Παράλληλα με τα όσα προσφέρουν τα ΑΕΙ, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, μαθαίνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί τις ιδιαιτερότητες της ζωής στη Γερμανία καθώς και πώς να κινούνται αυτόνομα σε μια γερμανική πόλη. Συνοδεύονται από Έλληνες και Γερμανούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι γνωρίζουν την εκάστοτε πόλη και με το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον που τους διακρίνει, διαμορφώνουν ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και στις ανάγκες των μαθητριών και μαθητών. 

Τα Πανεπιστήμια που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα είναι το Πολυτεχνείο στο Άαχεν (RWTH Aachen) και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης (TU Dresden), τα οποία απευθύνονται κυρίως σε μαθήτριες και μαθητές που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις Θετικές Επιστήμες καθώς και το Πανεπιστήμιο LMU του Μονάχου (Ludwig-Maximilians-Universität München), που καλύπτει μαθήτριες και μαθητές που ενδιαφέρονται για Κοινωνικές, Νομικές, Οικονομικές και Ανθρωπιστικές σπουδές.

 

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Μόναχο

Ιφιγένεια Γκότση (μαθήτρια, 11α)

Δεκαεννέα παιδιά μ’ έναν στόχο∙ να ανακαλύψουν την Γερμανία. Δεκαεννέα ξεχωριστά παιδιά που αποφάσισαν να περάσουν έξι ημέρες μαζί στη Βαυαρία, για να ανακαλύψουν αν οι σπουδές που επέλεξαν τους ταιριάζουν πραγματικά και αν η Γερμανία είναι η χώρα στην οποία θέλουν να ζήσουν για αρκετά χρόνια στο μέλλον.

Θα την χαρακτήριζα μάλλον μια ξεχωριστή εκδρομή. Παραδοσιακά γερμανικά φαγητά, μπίρες, παγωτά, ψώνια, αξιοθέατα και πάνω απ’όλα χαμόγελα.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στο Μόναχο